Subscribe to the bi-annual report
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Assessing and promoting civil and minority rights in South Africa.

[Source: De Volkskrant by Mark Schenkel.]

Commentatoren menen dat Zuma het virtuele podium beklimt voor zelfbeklag en dat hij probeert te stoken in het ANC, de regeringspartij die hem een jaar geleden terzijde schoof als partijleider en president. Het ANC probeert juist de imagoschade uit de ruïneuze Zuma-jaren te herstellen met het oog op de landelijke verkiezingen, in mei.

‘Hallo iedereen […] Ik ben het, voormalig president Jacob Zuma’, klonk het in een filmpje van 45 seconden dat op 14 december verscheen op de kersverse tijdlijn van @PresJGZuma. Op zijn bekende, relaxte manier vertelt Zuma – in een zwart overhemd met een motief van rode en witte bloemetjes – dat hij besloten heeft ‘om met de tijd mee te gaan’ en op Twitter te beginnen.

Een typische verslaafde is Zuma nog niet, woensdagavond stond zijn teller van verstuurde berichten op 38. Wel heeft hij al meer dan 160 duizend volgers. Sommige tweets bedoelt Zuma gewoon gezellig: filmpjes waarin hij schaakt, voetbalt of op een groene quad door de heuvels hobbelt bij Nkandla, zijn buitenverblijf dat hij als president liet verfraaien via meer dan 15 miljoen euro aan belastinggeld.

Lees verder hier.

South Africa at a Glance
57 700 000 (mid 2018 estimate)
4.4% y/y in April 2019 (CPI) & +6.5 y/y in April 2019 (PPI)
-3.2% q/q (1st quarter of 2019)
More information: Click here!